Βιογραφικό

Χατζάκης Γιάννης

Γεννήθηκε στις 26 Μαρτίου του 1965. Είναι παντρεμένος με Μαίρη, από το Μάρτιο του 1986. Μαζί έχουν αποκτήσει δυο παιδιά, τον Κώστα και τη Δήμητρα.

Έχει σπουδάσει Οικονομικά στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και για  αρκετά χρόνια εργάσθηκε ως καθηγητής  στην  δευτεροβάθμια  εκπαίδευση. Εργάζεται ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος από το 1996 συνεργαζόμενος με την ασφαλιστική εταιρεία Interamerican και τη θυγατρική της, Anytime. Σχεδόν για 3 δεκαετίες ξεχωρίζει στους κορυφαίους της εταιρείας με τη διάκριση του “Diamond”.

Εφαρμόζει την μεθοδολογία της χρηματοοικονομικής ανάλυσης αναγκών στους πελάτες του, έχοντας εκπονήσει εκατοντάδες μελέτες Financial Planning (μελέτες χρηματοοικονομικού σχεδιασμού).

Είναι ιδρυτικό μέλος του οργανισμού HFPA (Hellenic Financial Planning Association) ενώ έχει παρακολουθήσει αρκετά συνέδρια του διεθνούς οργανισμού FPA (Financial Planning Association) στην Αμερική.

Επίσης, είναι κάτοχος πτυχίου LUTCF.

Είναι ισόβιο μέλος της Limra από το 2005, και της Limra International από την  οποία  έχει βραβευθεί, ενώ έχει παρακολουθήσει αρκετά συνέδρια των οργανισμών αυτών.

Είναι επίσης ισόβιο μέλος του διεθνούς οργανισμού MDRT, με αρκετές διακρίσεις Court of the Table. Μάλιστα αποτέλεσε μέλος της Επιτροπής Επικοινωνίας MCC (Member of Communication Comitee) του MDRT για έξι έτη. 
Με μεγάλη επιτυχία άσκησε τα καθήκοντά του ως Πρόεδρος MDRT Ελλάδος την τριετία 2008-2011 καθώς οργάνωσε επιτυχημένες ημερίδες του οργανισμού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ ήταν ο βασικός συντελεστής για την οργάνωση και την υλοποίηση της ιδέας του 1ου Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου του MDRT στην Ελλάδα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τον Φεβρουάριο του 2011.

Το 2016 έλαβε το κορυφαίο Βραβείο Αξίας «Αλέξανδρος Ταμπουράς», το οποίο όπως χαρακτηρίστηκε από τον τύπο, απονεμήθηκε σε έναν “Ασφαλιστικό Σύμβουλο, πρότυπο επαγγελματισμού, παραγωγικότητας και ήθους, τον Γιάννη Χατζάκη”.

Παραμένοντας δραστήριος στο κομμάτι των χρηματοοικονομικών, από το 2019 είναι πρόεδρος του ΤΕΑ (Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης) των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών που συνεργάζονται με τη Interamerican.

Αρέσει σε %d bloggers: