Το Financial Planning δεν είναι ένα προϊόν αλλά μία ολοκληρωμένη μεθοδολογία που αφορά εξατομικευμένο χρηματοοικονομικό ή χρηματοασφαλιστικό σχεδιασμό.

Eίναι αυστηρά προσωπικός γιατί λαμβάνει υπόψη του συγκεκριμένες ανάγκες και αξίες του κάθε ανθρώπου.

To Financial Planning, είναι η διαδικασία της επίτευξης των στόχων ζωής σας μέσω της ορθής διαχείρισης των οικονομικών.

Ποια είναι τα οφέλη του;

  • Έχετε μια ολοκληρωμένη εικόνα για το που βρίσκεστε οικονομικά τώρα και πώς θα καταφέρετε να επιτύχετε τους στόχους σας.
  • Κατανοείτε με ποιον τρόπο κάθε απόφασή σας επηρεάζει τους υπόλοιπους τομείς των οικονομικών (βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις πάνω στους στόχους σας).
  • Μπορείτε να προσαρμοστείτε πιο εύκολα στις διάφορες αλλαγές που μπορεί να συμβούν στη ζωή σας και να αισθάνεστε σίγουροι ότι η επίτευξη των στόχων σας είναι σε σωστό δρόμο.

Τομείς εφαρμογής του Financial Planning

Αποτελείται από 6 βήματα:

Step 1: Συλλέγουμε και αναλύουμε στοιχεία και πληροφορίες σχετικές με τη γενική οικονομική σας κατάσταση.

Step 2: Καταγράφουμε τους προσωπικούς και οικονομικούς σας στόχους, τις ανάγκες και τις προτεραιότητές σας και σας καλούμε να τις ιεραρχήσετε.

Step 3: Kαταχωρούμε όλα τα δεδομένα σας και τα αναλύουμε. Εκτιμούμε τις πιθανές εναλλακτικές και επιλέγουμε την καλύτερη στρατηγική πρόταση με τη μορφή μιας ολοκληρωμένης Οικονομικής Μελέτης, βάσει των στόχων σας.

Step 4: Σας παρουσιάζουμε με απλό και κατανοητό τρόπο τα αποτελέσματα της μελέτης και τις προτεινόμενες λύσεις.

Step 5: Από κοινού μαζί σας, εφαρμόζουμε στην πράξη αυτή την οικονομική στρατηγική.

Step 6: Ακολουθεί περιοδική ανασκόπηση και ανασχεδιασμός, ώστε να διασφαλιστεί η επίτευξη των στόχων σας. Εντοπίζουμε ενδεχόμενες αποκλίσεις ή αλλαγές στην οικονομική σας κατάστασή που ίσως απαιτούν αναθεώρηση στρατηγικής και στόχων με τα νέα δεδομένα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: